22 Aralık 2011 Perşembe

kadınlar mesuud etmek için değil mesuuud edilmek için vardır...

Televizyonu hasbel kader her açtığımda ayrı bir şaşkınlık yaşıyorum.. gene bir dizi jeneriği, adam kadına ahkam kesiyor (a'da şapka var ).

" Kadınlar mesud etmek için değil mesuud edilmek için vardır".

Hop kardeşim bi dakka, kim kimi hangi nedenden mesud ediyor diyesim geldi. Şu dizi repliklerini hangi kafayla yazıp bizimle kafa buluyorlar acaba? Bunu yazan kişi sevgilisini, eşini mutlu etmek için neler neler yaptı da engin tecrübesini dizi izleyicileriyle paylaşıyor. Kesin elinde laptop çoookkk önemli bir iş yapıyormuş gibi caka satarken sevgilisine, eşine "çaaaayyy" diye seslenip onu mesud ediyordur. Tabi çok önemli ve yaratıcı bir iş yaptığı için yerinden kalkıp çay koyacak vakti yoktur. Hele "Yeğen"le başlayan bir cümle falan yazmakdaysa değil çayı, isveç masajını hak ediyordur.

 Zaten kadınların bazılarında erkeklerinin yaptığı şeylerden pay çıkartıp mutlu olma eğilimi var ki onu anlayabilmem için kafama tuğla düşmesi gerek. Kocasının yaptığı işi kendi yapıyor sanan insan türü. Asıl soru kendimizi bu kadar başarılı hissetmeye neden ihtiyacımız var? Başarısız olduğumuzu kabullenirsek ne olur acaba? kendimde dahil başarısız olduğunu kabullenebilen, ve bunu dert etmeyen, Halinden memnun ve mutlu sanırım kimseyi tanımadım.

Değil başarısız, insanlar kısa olduklarını bile kabullenemiyorlar! İlla 20cm topuk giyecek, kardeşim sonuçda kısasın işte, istersen sopa tak üstünde yürü özünde kısasın. 40'ına girerken kısa olduğunu kabul edip yıllar sonra ilk defa babet giyen birini tanımıştım. Babet ne rahatmış derken yüzünde oluşan ifadeye bakıp güldüm, ama içimden... Olduğun gibi mutlu olabilmek zor iş...

Hiç yorum yok: